Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola


Ha ezt az üzenetet látja, akkor a böngészőjében frissítésre szorul a Flash plugin.
Ma 2018. február 23., péntek Alfréd napja van.
HÍREK

Mesterségem címere
2017. október 10.

A Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola október 9-én tartotta pályaorientációs napját Mesterségem címere címmel. Az iskola tanulói, a legkisebbektől a legnagyobbakig bepillantást kapták a munka világába, a szakmák sokszínűségébe a partner iskolák és helyi vállalkozók segítségével.

Az iskola aulája egy hatalmas piactérré alakult ezen a napon, amely egész délelőtt fogadta kíváncsi vendégeit. A Nádasdy Tamás Közgazdasági, Informatikai, Műszaki Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium mellett az Evangélikus Mezőgazdasági, Kereskedelmi és Informatikai Szakképző iskola mutatta be színes szakmapalettáját és tette vonzóvá tanulóink számára intézményüket. Mindkét iskola próbára tette a tanulók tudását is, játékos tesztekkel, kvízekkel szólították meg közönségüket. A helyi vállalkozók közül az UNIRIV Kft. szerszámkészítő standja népszerűsítette a cégét, ahol az odalátogatók ördöglakatot is beszerezhettek. Szemenyei Szilvia gyönyörű babáival mutatkozott be, de lehetett cica és bagoly varrásával kipróbálni tű és cérna harmóniáját. Nyári Gabriella és tanítványai segítségével a kozmetika, fodrászat, manikűr különleges világába érkezhettek a diákok, amely igazi nőies standdá alakult, ahol fantasztikus frizurák és sminkek készültek a hosszú sorokban álló lányoknak. Kő Virág a csokrok és koszorúk készítésének tudományát ismertette sikerrel a tanulóknak, amelynek bizonyítékai a sok szép alkotás, amelyet haza is vihettek. Az alsósokhoz kutyakozmetikus és csillagász is érkezett, bemutatva szakmájuk mesterfogásait. Horváthné Nagy Tünde tanítónő a vajköpülés ősi hagyományát elevenítette fel, mint régi paraszti foglalatosságot. Ennek további pozitívuma volt a fantasztikus vajas kenyér, amelyet mindenki lelkesen majszolt el, ha hozzájutott az ínyencséghez.

A kormányhivatal képviseletében Gelle Mária pályaválasztási tanácsadó és munkatársai a felső tagozatos osztályokban személyiségi tesztekkel próbálták a tanulók erősségeit megtalálni és a szakmák iránti ismeretét bővíteni. Emellett igyekeztek a gyerekek érdeklődését felkelteni, majd további lehetőségeket megmutatni a pályaválasztásban, útirányokat kitűzve a továbbtanulás megkönnyítése érdekében.

A pályaválasztási szülői értekezlet már hagyományos rendezvénye az intézménynek október elején. Idén 15 középiskola és a pályaválasztási tanácsadó képviselője mutatta be a hetedikes és nyolcadikos tanulóknak, szüleiknek iskolájuk profilját és felvételi elvárásait.

Az egész napos program nagyon sokirányú ismeretet és élményt adott a tanulóknak, akik ezen  benyomások alapján is alakítják majd ki elképzelésüket, hogy milyen úton induljanak el a nagybetűs élet felé.

Legfrissebb hírek, rendezvények
Rendezvények
HKSzCsPSzV
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
Támogatók
ÖKOISKOLA
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség