Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola


Ha ezt az üzenetet látja, akkor a böngészőjében frissítésre szorul a Flash plugin.
Ma 2018. április 24., kedd György, Debóra napja van.

Intézmény bemutatása

Általános Iskola

- 16 általános iskolai osztály
- 4 iskolaotthonos osztály
- 1 napközis csoport
- 1 tanulószobás csoport
- teljes szakos ellátottság

Fő feladatunk tanulóink felkészítése a továbbtanulásra, pályaválasztásra, az alapműveltség megszerzésére. Fontos szerepet játszanak hagyományaink.

A tudásanyag megszerzését csoportbontások segítik a német és angol tantárgyakban.

A diákönkormányzat munkája is elősegíti az önálló vélemény-nyilvánításra képes személyiség kialakítását. Tanulóink egészséges életmódra nevelésében kiemelt helyen szerepelnek sportrendezvényeink, túráink, nyári táborozásaink, úszásoktatás tanfolyamaink.

 

Zeneiskola

A zeneiskolában az évek során amatőr és hivatásos muzsikusok, értő koncertlátogató közönség nevelődött. Az ötven év zeneoktatásának sikerét mutatja, a közel negyven zenei pályára lépett volt tanítványunk. Ez a zeneiskola indította el és alapozta meg zenei pályafutásukat.

Ma már volt növendékeink hozzák gyermekeiket beiratkozásra, és kísérik értő figyelemmel gyermekük zenei fejlődését.

A zeneiskola oktató-nevelő munkájának sikerét igazolja a 2007. december 28-án elnyert „Kiváló alapfokú müvészetoktatási intézményi” minősítés.

Csepreg zenei hagyományai évszázados múltban gyökereznek. A város nevének elsö írásos említésével együtt utalást kapunk a kor zenéjére is. A népi hagyományok zenei emlékei, 19-20. század fordulója táján megalakult énekes és hangszeres együttesek évtizedeken át meghatározták a település és környéke arculatát. Az 1968-ban beindított zeneiskolai oktatás valódi hagyományokra épült. Zeneiskolánk a mai napig a térség zenei életének meghatározó intézménye, és ezt az elödeinktöl örökölt szerepet meg is kell őriznünk.

Csepreg vidékén élő zenét tanulni kívánó fiatalok elött is nyitva állnak a zeneiskola kapui, hiszünk Kodály Zoltán elveiben, miszerint „A zene nem magánosok kedvtelése, hanem lelki erőforrás, amelyet minden művelt nemzet igyekszik közkincsé tenni. Kapja meg belőle részét minden magyar gyermek”

A közel 160 tanulónk tizenöt hangszer, illetve elmélet és zenekar közül választva tanulhat. A zenei oktatás Csepregen illetve Bükön folyik.

Hangszeres tanszakok: furulya, fuvola, klarinét, szaxofon, kürt, tenorkürt, baritonkürt, trombita, harsona, tuba, ütöhangszerek, gitár, zongora, hegedű gordonka.

Elméleti tanszakok: szolfézs-zeneelmélet, zenetörténet (zeneirodalom) stílusismeret.

Egyéb tanszakok: zenekar, kamarazene.

 

 

Legfrissebb hírek, rendezvények
Rendezvények
HKSzCsPSzV
1
2345678
91011131415
16171819202122
23242526272829
30
Támogatók
ÖKOISKOLA
HAT-15-05
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
Hirdetés
Fenntarthatósági Témahét