Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola


Ha ezt az üzenetet látja, akkor a böngészőjében frissítésre szorul a Flash plugin.
Ma 2018. április 24., kedd György, Debóra napja van.

Általános iskola rövid története

Dr. Csepregi Horváth János KIKI
Általános Iskola
Cím: 9735 Csepreg, Nádasdy u. 10.
Tel: 94/565-028
Fax: 94/565-029
E-mail: csepisk@pr.hu                Web: www.csepregikiki.hu

Általános iskola

Intézményünk 2003 szeptemberétől a Répcementi Közoktatási Intézményi Társulás irányítása alá tartozott. A társulás 2007-ben kibővült, így fenntartónk a Közép-Répcementi Intézményfenntartó Társulás (9735, Csepreg, Széchenyi tér 27.) melynek tagjai: Csepreg Város önkormányzata, Bük Város Önkormányzata, Tormásliget község Önkormányzata, Tömörd község Önkormányzata, Lócs község Önkormányzata, Iklanberény község Önkormányzata, Meszlen község Önkormányzata.

Az intézmény továbbra is nyitott minden település számára. Jelenleg 90-nél több bejáró tanulónk van 10-nél több településről. A társulás területéről bejárók éves buszbérletét az iskola megvásárolja, a bejárók részére érkezésük után, ill. a buszok indulásáig tanári felügyelet, a buszmegállótól tanári kíséret biztosítunk. A meszleni és tömördi tanulóinkat iskolabusszal szállítjuk.

Iskolánk nevelési-oktatási rendszere a NAT-hoz illeszkedik. Az alsó tagozaton minden évfolyam egy-egy osztályában iskolaotthonos formában folyik az oktatás. Minden tanulónak lehetősége van a napközis ellátást igénybe venni. A sajátos nevelési igényű tanulókkal logopédus, fejlesztő- és gyógypedagógusok is foglalkoznak. A lassabban haladó tanulóknak felzárkóztató foglalkozásokat szervezünk.

A felső tagozat szaktanári ellátottsága 100%-os. A továbbtanuló 8. osztályosok 100%-os felvételi aránya, a középiskolai helytállás a színvonalas oktatás eredménye.

Az intézményben német vagy angol nyelvet tanulnak diákjaink, az 1-3. évfolyamokon heti 1, a 4. évfolyamtól heti három órában foglalkozhatnak a tanulók az idegen nyelvvel.

Az iskola színvonalas informatikai hálózattal és internet hozzáféréssel rendelkezik. A negyedik évfolyamtól heti egy órában történik az informatika oktatása.

Az idegen nyelvek elsajátítását csoportbontás teszi még hatékonyabbá. Az egészséges életmódra nevelésében, a szabadidő hasznos eltöltésében kiemelt helyen szerepelnek a sportrendezvények, kirándulások, nyári táborozások, úszásoktatás, az egészségnevelési nap. A szervezett étkezésről az óvoda konyhája gondoskodik.

A magas szintű zenei műveltség elsajátítását zeneiskolánk biztosítja. A színjáték tanszakon megismerkednek tanulóink a színpadi szereplés alapjaival. Az általános iskola és zeneiskola egyesítésével keletkezett az új intézményünk.

Lehetőség van alapfokú képzőművészeti oktatásban való részvételre is. A művészeti oktatást segítik többek között: - évente szervezett bérletes színházlátogatás - olvasóvá nevelési program (Jonatán) - Répcementi Diákok Művészeti Találkozója - pályázatokon való részvétel. Hagyományosan jó kapcsolatot ápolunk a Petőfi Sándor Művelődési - Sportház és Könyvtárral és a helyi Nádasdy Tamás Közgazdasági, Informatikai Szakközépiskolával.

Az oktatás-neveléshez adott a technikai háttér: a tantermek többségében interaktív táblák, laptopok, projektorok, az informatika termekben 46 darab multimédiás számítógép internetes csatlakozással, osztálytermek és szaktantermek számítógéppel, internetes csatlakozással állnak az itt tanulók és dolgozók rendelkezésére.

Intézményünk szeretettel várja a gyermekeket.

Bővebb felvilágosítással az intézmény vezetése szolgál a következő elérhetőségeken:

Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

ÁLTALÁNOS ISKOLA

Cím: 9735 Csepreg, Nádasdy u. 10.

Tel: 94/565-028

Fax: 94/565-029

Web: csepregikiki.hu

E-mail: csepisk@pr.hu

Iskolánk működését alapítványunk is támogatja.

Dr. Csepregi Horváth János KIKI Diákönkormányzata Egyesület
adószáma: 18299449-1-18

Kérjük Önöket, hogy támogassák iskolánk alapítványát befizetett adójuk 1 százalékával!

 

 

Legfrissebb hírek, rendezvények
Rendezvények
HKSzCsPSzV
1
2345678
91011131415
16171819202122
23242526272829
30
Támogatók
ÖKOISKOLA
HAT-15-05
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
Hirdetés
Fenntarthatósági Témahét