Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola


Ha ezt az üzenetet látja, akkor a böngészőjében frissítésre szorul a Flash plugin.
Ma 2018. április 21., szombat Konrád napja van.

Határtalanul - Kárpátalján

A HATÁRTALANUL! pályázat keretében öt napot tölthetett Kárpátalján iskolánk 40 diákja 5 pedagógus kíséretében. A pályázatot – melynek célja határon túli magyarlakta települések, értékek megismerése - a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. írja ki minden évben, immár 7. évfolyamosok számára is. Az elnyert összeg 1 220 000 Ft volt.

„A magyar nyelv útján” járva szebbnél – szebb történelmi és nyelvi emlékhelyeket tekinthettünk meg. Beregszász, Ungvár, Huszt, Munkács, Verecke – Petőfi, Kölcsey, Rákóczi – kavarognak fejünkben a nevek, szívünkben az érzések. Fejünk felett szikrázó napsütés, lábunk alatt ropogó hó – a havas Kárpátok szépsége örök emlék marad.

Szállásunk, ellátásunk a nagydobronyi Irgalmas Szamaritánus Gyermekotthonban remek volt; az ottani emberek kedvessége és ragaszkodása felejthetetlen. Hitük, szorgalmuk, mely átsegíti őket a legnagyobb nehézségeken is, példaértékű. Mint ahogy példaértékű a csepregi diákok helytállása is: jól vizsgáztak kitartásból, elfogadásból, fegyelemből – amibe persze belefért az esti nyüzsgés és hangzavar.

Kárpátaljára nem mentünk üres kézzel. Nehéz lenne felsorolni a sok kis és nagyobb gyermeket, szülőt, magánembert, civil szervezetet, alapítványt, kiadót, akik adományukkal utunkat támogatták. Köszönjük a könyveket, DVD-ket, társasokat, játékokat, élelmiszereket,– hálás gyermekekhez kerültek. Köszönjük műsorunkhoz a segítséget, a fellépő ruhákat, a zenét, a csepregi kiadványokat és borokat. Végül köszönjük a szülőknek a bizalmat, mellyel elengedték gyermekeiket erre a nem mindennapi útra.

Simon Mariann , Németh Andrea osztályfőnökök

Utazásunkat az Uniqua Biztosító Zrt. biztosította – nagyon kedvezményes áron.

Legfrissebb hírek, rendezvények
Rendezvények
HKSzCsPSzV
1
2345678
91011131415
16171819202122
23242526272829
30
Támogatók
ÖKOISKOLA
HAT-15-05
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
Hirdetés
Fenntarthatósági Témahét